Mei 2014: in de voetsporen van opa Gerrit

Zaterdag 10 mei zijn we als nazaten van Gerrit Rutgers bij elkaar gekomen in de Keurhorsterkerk te Sinderen. Deze kerk speelde een belangrijke rol in het leven van ons voorgeslacht.

De Keurhorsterkerk is een uitstekend startpunt voor een fietstocht in deze regio. Ruime parkeergelegenheid, een historisch gebouw met een geheel vernieuwd interieur.

Vanuit de kerk hebben we - de meesten op de fiets - een rondje gemaakt langs een aantal markante plekken: den Tol, CNS de Heurne en de Brokke. Helaas zat het weer ons wat tegen (het regende vrijwel voortdurend), waardoor we minder oog hadden voor de prachtige omgeving en niet zo lang stil bleven staan bij de bezienswaardigheden.
Gelukkig konden we ruim over de helft even schuilen bij de uiterst gastvrije Harm Tuenter van 't Joostenhuus, buren van de Brokke. Hij vertelde iets over de geschiedenis van dit kleine buurtschapje, een oase van rust. Harm teelt hazelnoten op 6 ha en houdt daar lezingen over aan groepen (15 en meer personen). Een aanrader!

Presentatie om ons geheugen op te frissen

Fietsroute

Markante punten

Keurhorsterkerk