Het huwelijk tussen Hendrika en Herman is op bijzondere wijze tot stand gekomen. Maar net als elk huwelijk in die tijd moesten er een aantal formaliteiten worden afgehandeld, zoals het tweemaal afkondigen en het aanleveren van zgn. extracten die zijn genoemd in de huwelijksakte.

Gezin Lammers

Een jaar na haar huwelijk was Hendrika moeder van 8 kinderen. In haar armen Aaltje, enige dochter uit het huwelijk met Herman Lammers. De overige 7 kinderen zijn uit het eerste huwelijk van Herman met Aaltje Brus.

Zilveren bruiloft

Foto van 25 jarig huwelijk van Herman Lammers en Hendrika Rutgers. Aaltje, enig kind uit dit huwelijk staat in het midden achterin. De overige kinderen en kleinkinderen zijn uit het eerdere huwelijk met Aaltje Brus.

Zij voorzien hun stiefmoeder later van een ruime oudedagsvoorziening. Merk op dat de ondertekening van Dina ontbreekt.

Trouwfoto

Beekzicht

Herman bouwt rond 1930 een nieuwe villa 'Beekzicht'. Getuige de brandverzekering is het pand met inboedel verzekerd voor ruim Hfl. 10.000.
Aan het einde van WOII is de woning gevorderd geweest en hebben de Duitsers het beschadigd achtergelaten. In het kader van de wederopbouw is dit gedeeltelijk vergoed.

Voor Beekzicht